התקופה שבין החגים, ובמיוחד השנה בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר, היא תקופה מאתגרת מאוד מבחינה רגשית. תחושות של מתח, דאגה וחוסר ודאות משפיעות על כל תחומי החיים, כולל הזוגיות.
במיוחד בתקופות כאלה, בניית חוסן זוגי הופכת להיות קריטית, לא רק להתמודדות עם המשבר עצמו אלא גם לשמירה על היציבות בכל תחומי החיים.
הפער בין הרצון לחזור לשגרה לבין ההתמודדות עם חרדות ואובדן, יוצר קושי עבור בני זוג.
החוסן הוא היכולת של בני הזוג לשמור על אחדות ותמיכה הדדית גם כשמסביב יש כאוס, לחץ או חוסר ודאות.בניית "מרחב מוגן" בתוך הזוגיות, שבו יש מקום להקשבה ותמיכה הדדית, היא קריטית להתמודדות עם אתגרי התקופה הזו
.
חוסן זוגי נבנה, מהבנה עמוקה של הצרכים והרגשות של כל אחד מבני הזוג, מהתחשבות הדדית ויכולת לנהל קונפליקטים בצורה בונה. כאשר יש תקשורת פתוחה וביטחון שהשני נמצא שם כדי לתמוך, זה מאפשר לבני הזוג לא רק לשרוד את התקופה הקשה, אלא גם לצמוח ממנה. החוסן הזוגי נותן כוח להתמודד עם שאר האתגרים – בעבודה, במשפחה המורחבת, ובחיים האישיים.
זוגיות בריאה יכולה לשמש כמעין "מצבר" רגשי שממנו אנחנו שואבים אנרגיה.
כדי שהעוגן הזוגי יישאר חזק בתקופות משבר, קבלו 3 דברים שחשוב לטפח:
זמן איכות משותף –גם כשיש לחצים, חשוב לשמור על זמנים של קרבה ומגע, שיחה ומבט בעיניים או פשוט להיות יחד.
חלוקת תפקידים ואחריות –כשמתחלקים בעומסים, זה מאפשר לכל אחד להתמקד בתחומים שונים ולקבל תמיכה מהשני.
יכולת לפרוק ולשתף –לתת לכל אחד מקום לפרוק את תחושותיו מבלי לחשוש לשפוט או לנסות לפתור מיד את הבעיה. לפעמים, הקשבה בלבד היא התרופה הטובה ביותר.
כשבני זוג מצליחים לבנות את החוסן הזה, הם לא רק שורדים את המשברים – הם יוצאים מהם מחוזקים, עם כלים חדשים להתמודדות עם אתגרי החיים.

